- Home
- Informatie
- Magn-loop
- SDR Lima
- Antennes

- QRP

 

 


Mijn naam is Werner Fleischmann geboren in 1938 en ik ben sinds 1960 gelicenceerde Radio Zendamateur met de roepnaam PA0FLE.
Zoals iedereen zijn verhaal heeft hoe hij of zij aan deze hobby is gekomen, heb ook ik mijn verhaal en dat is als volgt:
Het was in de jaren 1954-1955 precies weet ik het niet meer, een bioscoopfilm met de titel "Si tous les gars du monde" die mijn heeft kennismaken met het radioamateurisme. Er was eens, en zo begint elk sprookje, maar dit is geen sprookje, een radio amateur die noodsignalen opving van een boot welke ergens op de oceaan dreef. De hele bemanning op een naa, had vergiftigd voedsel tot zich genomen en lag in coma op de boot. Behalve die enkeling die tot het islam behoorde had geen varkensvlees tot zich genomen. Ik vergat nog te vertellen dat de boordradio defect was en geen radiosignaal kon uitzenden. Een van de bemanningsleden was een zendamateur die zijn zendspullen bij zich aan boord had. U begrijpt wel het verloop van die film. Deze islamiet heeft de zender gebruikt om hulp in te roepen. Met veel poespas, het is een film natuurlijk, zijn die mensen gered van de dood en is de zendamateur in zijn geheel op een voetstuk gezet. Deze film heeft een grote indruk op mijn gemak zodat ik de volgende dag bij een zendamateur in de buurt aanklopte en om meer informatie vroeg. En zo is het gekomen. Tot vandaag heeft het mijn niet meer los gelaten. Ik ben blij met deze hobby omdat er ook veel vriendschappelijke contacten uit zijn voortgekomen.

 


 

Word vervolgd